Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Publicacions Diputació > Detall Fitxa

tornarTornar

Fitxa de la publicació

Després de la notícia: Documentals postmèdia

Un fet, un succés, un esdeveniment o una notícia no són la mateixa cosa. Fins al punt que la notícia, obsessionada per l'actualitat, també provoca desinformació. Les noves pràctiques documentals ja no són patrimoni de l'informador professional. Apleguen artistes, cineastes, novel·listes, antropòlegs visuals, etnògrafs amateurs i ciutadans anònims que posen en circulació les seves imatges. A diferència del que passa als mitjans de comunicació dominants, aquests documentals fan coincidir el moment de la informació amb el debat. Constitueixen una intervenció en la realitat, un nou activisme de la representació.

Un hecho, un suceso, un acontecimiento o una notícia no son la misma cosa. Hasta el punto que la notícia, obsesionada por la actualidad, también provoca desinformación. Las nuevas prácticas documentales ya no son patrimoni del informador profesional. Congregan artistas, cineastas, novelistas, antropólogos visuales, etnólogos amaters y ciudadanos anónimos que ponen en circulación sus imágenes. A diferencia de lo que pasa en los medios de comunicación dominantes, estos documentales hacen coincidir el momento de la información con el debate. Constituyen una intervención en la realidad, un nuevo activismo de la representación.


Podeu consultar aquesta publicació a:
  Topogràfic
Arxiu General de la Diputació de BarcelonaB-2-42
Biblioteca de Catalunya
Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona

Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat