Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Tota la Llibreria > Detall Fitxa

tornarTornar

Fitxa de la publicació

Gran imprecació davant la muralla de la ciutat ; Toller

El moment crucial de la paràbola de la "Gran imprecació" és aquell moment en què el soldat decideix no continuar amb la seva ficció i reintegrar-se al món de la muralla. Situat entre dues pors, la por a la vida lliure i miserable i la por a una mort possible com a soldat, l'home opta finalment per conviure amb aquesta darrera.Dorst anuncia així la clau de volta que sosté el poder de l'emperador de lal faula, de tots els emperadors de la realitat, allò que Erich Fromm va batejar tan encertadament com la "por de la llibertat".
L'objectiu de Dorst en escriure "Toller" és, per una banda, recuperar per al debat polític present un conflicte de la història passada a fi de fer allò que Peter Weiss anomenava una "crítica dels falsejaments de la realitat"; però també és un intent de posar en qüestió un tema que el comença a preocupar de manera profunda i especial: la relació de l'intel·lectual amb l'acció i la praxi política.


Podeu consultar aquesta publicació a:
  Topogràfic
Arxiu General de la Diputació de BarcelonaL-1-227
Biblioteca de Catalunya
Biblioteques de l'Institut del Teatre (MAE)
Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona

Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat