Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Tota la Llibreria > Detall Fitxa

tornarTornar

Fitxa de la publicació

La tarifació social a les Escoles Bressol Municipals. Coneixements i eines clau (IMPRESSIÓ A DEMANDA)

La tarifació social, un sistema de preus progressius determinat en funció de la renda disponible, és una eina per afavorir l'equitat en l'accés als serveis públics de la ciutadania. Garantir a totes les famílies les mateixes possibilitats d'accés a les oportunitats educatives, ha centrat l'interès de les polítiques educatives locals els darrers anys.

Molts ajuntaments estan aplicant la tarifació social o es plantegen la seva implantació, específicament pel servei d'escoles bressol municipals. Sens dubte, el preu és un factor clau per afavorir l'equitat en l'accés als serveis educatius no obligatoris. Però, apostar per la tarifació social és l'opció òptima en tots els casos? Existeixen mecanismes compensatoris més eficients? És aplicable la tarifació social a tots els contextos? Què cal tenir present si finalment es vol implantar?

Amb aquesta publicació volem donar resposta a aquestes i altres qüestions, amb la intenció d'afavorir que el món local pugui prendre decisions més i millor informades al voltant de la tarifació social com a mecanisme per afavorir l'equitat educativa.


Publicacions relacionades

Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat