Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Publicacions Diputació >Serveis DB > Detall Fitxa

tornarTornar

Gerència de Serveis de Cultura

Fitxa de la publicació

Llànties tardo-republicanes d'Empúries, les
Llànties tardo-republicanes d'Empúries, les

Exhaurit PVP:9,02€

Les llànties tardo-republicanes d'Empúries formen un grup homogeni de 166 exemplars, dividits en sis tipus datats en un període molt concret que va de mitjans del segle II a.J.C. fins a principis del segle I d.C.J.

L'estudi d'aquest material és d'un gran interès, en primer lloc perquè ha estat un tema poc tractat a la Península Ibèrica, així com la resta del món romà, ja que la majoria d'estudis s'han centrat en les llànties gregues, hel·lenístiques o romanes imperials, quedant un buit en el període tardo-republicà. Aquest fet pot respondre a la mancança de conjunts homogenis i importants com el d'Empúries, que permetin un estudi pregon; per una altra banda, hem de dir que és un estudi atractiu perquè aquest grup representa la primera producció de llànties romanes amb unes característiques pròpies que les distingeixen de les produïdes en altres èpoques i llocs, i que pels seu èxit comercial les trobarem disperses per tot el món mediterrani i copiades per molts tallers locals.


Podeu consultar aquesta publicació a:
  Topogràfic
Arxiu General de la Diputació de BarcelonaB-1-71

Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat