Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Publicacions Diputació >Serveis DB > Institut del Teatre > Col·leccions

tornarTornar

Institut del Teatre

Col·leccions destacades

Dramaticles

Col·lecció de textos teatrals nascuda amb la voluntat de reactivar l'edició del teatre en català i fomentar la lectura d'obres teatrals. Posa èmfasi en la qualitat literària i l'originalitat de les propostes, i inclou una línia de dramatúrgia contemporània catalana i una d'obres estrangeres traduïdes al català.


Escrits teòrics

Nascuda per necessitats escolars, s'ocupa dels textos teòrics i crítics del teatre universal. Les obres dels autors que ja hi són publicats formen un corpus rigorós de gran utilitat per als lectors universitaris i per a totes aquelles persones interessades en aquestes matèries. Es continuació de la col·lecció del mateix nom i integra la col·lecció Monografies de teatre


Lliçons magistrals

Aplega la lliçó inaugural amb la qual queda obert oficialment el curs acadèmic i altres classes d'interès general dictades per especialistes reconeguts.


Materials pedagògics

Aquesta col·lecció aplega manuals sobre les idees i els textos dels principals teòrics teatrals seleccionats per especialistes, els comentaris i les notes dels quals guien el lector; una cronologia, la bibliografia, un índex temàtic i l'índex de noms completen els volums. És continuació de la col·lecció Materials pedagògics i integra les sèries Quaderns, Materials i Disseny i tecnologia de l'espectacle.


Textos teatrals clàssics

Aplega el teatre complet o el teatre selecte dels autors imprescindibles de la literatura dramàtica clàssica, el corpus dels quals és necessari per disposar d'una base sòlida a l'hora de construir les noves dramatúrgies i a l'hora d'estudiar el fenomen escènic.

És continuació de la col·lecció: Col·lecció Popular de Teatre Clàssic Universal

Col·leccions tancades

Actors entreacte

Aetas

Arte

Artes Escéncias

Assaig obert

Aureli Capmany

Aquesta col·lecció, complementària de les "Monografies de teatre", els textos de la qual principalment havia de generar i estimular el premi en memòria del folklorista i escriptor que s'interessà en l'estudi dels costums del país, especialment les rondalles, les cançons i les danses populars, recull investigacions en el camp del folklore català i més concretament treballs d'investigació sobre la dansa tradicional catalana.

Si us interessa aquesta col·lecció també us pot interessar: Monografies de teatre


Biblioteca de cultura catalana

Aquesta col·lecció recull un seguit de publicacions que analitzen la cultura catalana des de diferents punts de vista de tal manera que queda palesa la gran riquesa de registres existents en la nostra cultura en temes com ara la literatura, el teatre, la filologia, l'art, la filosofia, la història o la política.


Biblioteca teatral

S'hi publiquen originals de dramaturgs catalans i traduccions de totes les llengües i estètiques, especialment de teatre rigorosament contemporani. Aquesta col·lecció, conformada per més d'un centenar de títols, fou represa l'any 1983, bo i recuperant la col·lecció nascuda l'any 1923 i interrompuda el 1938.


Clàssics

Aplega el teatre complet o el teatre selecte dels autors imprescindibles de la literatura dramàtica clàssica, el corpus dels quals és necessari per disposar d'una base sòlida a l'hora de construir les noves dramatúrgies i a l'hora d'estudiar el fenomen escènic.


Col·lecció Popular de Teatre Clàssic Universal

Iniciada amb la voluntat de recobrar i difondre en "llibres de butxaca" les traduccions que Josep M. de Sagarra va fer del teatre de Shakespeare, integra així mateix noves traduccions de les grans obres clàssiques fins al naturalisme.


Converses

Danza y pensamiento

Estudios (teatro)

Es una de las colecciones más antiguas de las publicaciones del Instituto -los primeros números son de los años veinte del siglo pasado y reflejan las vicisitudes de la institución. Diversas paradas, cambios de orientación y, hasta la titulación de los volúmenes (en catalán -Estudis- o en castellano -Estudios-, según las épocas) lo confirma. Desde los inicios principalmente ha recogido conferencias, la mayoría de las cuales dictadas por estudiosos que han llegado a ser personalidades relevantes (Ventura Gassol, Aureli Capmany, Pere Bosch i Gimpera, Joaquim Pena, Alfons Maseras, Agustí Duran i Sanpere, Adrià Gual, Alfons Par, Prudenci Bertrana, etc.) y sobretodo la última época, trabajos de investigación más extensos, eruditos o documentales.


Estudis (teatre)

És una de les col·leccions més antigues de les publicacions de l'Institut -els primers números daten dels anys vint del segle passat- i reflecteix les diferents vicissituds de la Institució. Diverses aturades, canvis d'orientació i, fins i tot, la intitulació dels volums (en català -Estudis- o en castellà -Estudios-, segons les èpoques) ho confirmen. Des dels inicis principalment ha recollit conferències, la majoria de les quals dictades per estudiosos que han esdevingut personalitats rellevants (Ventura Gassol, Aureli Capmany, Pere Bosch i Gimpera, Joaquim Pena, Alfons Maseras, Agustí Duran i Sanpere, Adrià Gual, Alfons Par, Prudenci Bertrana, etc.) i, sobretot la darrera època, treballs d'investigació més extensos, erudits o documentals.


Facsímils del fons documental

Concebuda per Josep Montanyès, aquesta col·lecció aplega en edició de molta qualitat materials de l'arxiu de l'Institut del Teatre de notable valor. En són referent les magnífiques reproduccions de maquetes dels grans mestres de l'escenografia catalana de prestigi reconegut.


Fulls informatius

Van ser editats per fer públiques i deixar constància de les activitats organitzades per la Biblioteca-Museu, després Centre d'Estudis i Documentació de les Arts de l'Espectacle i la Comunicació (CEDAEC). S'hi recullen informacions i documentació al respecte.


Investigaciones

Del 1946, inclou únicament dos títols. El primer, de Josep Artís, recull la conferència i el catàleg de l'exposició en homenatge a Ricardo Moragas, ballarí i coreògraf. El segon, de Pere Bohigas Tarragó, és una investigació de primera mà sobre les visites de grans intèrprets estrangers a la ciutat de Barcelona entre el 1857 i el 1913.


Monografies de teatre

Recull especialment treballs monogràfics d'investigació sobre història teatral dels Països Catalans. Fins a la creació d'una altra col·lecció, "Escrits teòrics", també hi eren publicats els textos de teoria i crítica propis del teatre català i universal.

Si us interessa aquesta col·lecció també us pot interessar: Aureli Capmany


Nous dramaturgs

Presenta els treballs de final de carrera dels autors que acaben els estudis a 1'Institut del Teatre. Aquestes obres, doncs, aplegades anualment en un volum, són una mostra de la nova escriptura dramàtica a Catalunya.


Premis d'honor

Aquests llibres tenen la finalitat de reconèixer la trajectòria professional d'una personalitat del teatre o de la dansa en qualsevol faceta, especialització o modalitat i fan possible la difusió d'uns personatges d'interès indiscutible i de l'obra que han bastit.


Publicaciones del Instituto del Teatro

Publicacions de la Institució del Teatre

Seminaris i congressos

Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat