Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Tota la Llibreria > Detall Fitxa

tornarTornar

Fitxa de la publicació

Divendres de passió: Vida i mort de Manuel Carrasco i Formiguera

Manuel Carrasco i Formiguera (Barcelona 1890 - Burgos 1938) va ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona, fundador d'Acció Catalana, participant en el Pacte de Sant Sebastià, conseller del primer govern de la Generalitat i diputat a les Corts Constituents. En tota aquesta rica trajectòria política va palesar la seva fe cristiana (defensa dels drets de l'Església) i el seu nacionalisme radical (defensa de l'Estatut). Va trobar plenament aquests dos ideals en la Unió Democràtica de Catalunya. El 1936, amenaçat de mort pels extremistes, Companys el va enviar a Euskadi però, detingut el vaixell en el qual viatjava amb la seva família, va ser condemnat a mort i, malgrat la intervenció de les més altes instàncies eclesiàstiques, afusellat el 9 d'abril de 1938. Les seves últims paraules van ser: "Visca Catalunya lliure!" I "Jesús, Jesús".
Aquesta tercera edició de la seva biografia, considerablement ampliada, la contextualitza, de manera que de passada ve a ser una història del nacionalisme català.Accés a compra, registre i subscripcions es troba tancat.

AVÍS

La llibreria de l'Av. Diagonal romandrà tancada fins a nou avís.

Podeu fer encàrrecs i us enviarem els llibres quan obrim la Llibreria.
Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat