Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Publicacions Diputació >Serveis DB > Detall Fitxa

tornarTornar

Institut del Teatre

Fitxa de la publicació

Teatre clàssic alemany

"Teatre clàssic alemany" és un mostra significativa de l'aportació fonamental de Feliu Formosa a la difusió del teatre en llengua alemanya a Catalunya.
La il·lustració hi és representada amb la comèdia 'Minna vom Barnhelm', de Lessing; 'Els bandits', melodrama furiosament antiestamental del jove Schiller, i Clavijo, una mostra de "tragèdia civil", gènere impulsat pels il·lustrats alemanys com a alternativa a la tragèdia classicista francesa. Del període clàssic, F. Formosa ens ofereix tres textos en vers que tradueix amb una fidelitat exquisida: 'Maria Estuard', d'un Schiller madur compromès amb un programa de regeneració estètica, moral i política, conegut després com a període clàssic de Weimar, i dues obres de Heinrich von Kleist, el noble prussià inscrit en el corrent liberal radical, 'Pentesilea' i 'El càntir trenca't.
El recorregut per la il·lustració i el període clàssic acaba en 'Woyzeck', de G. Büchner, que fueteja els mites de la il·lustració i anticipa un corrent materialista que culminarà en el teatre naturalista del final del s. XIX i, finalment, en el teatre èpic de Brecht.


Podeu consultar aquesta publicació a:
  Topogràfic
Arxiu General de la Diputació de BarcelonaL-2-118
Biblioteca de Catalunya
Biblioteques de l'Institut del Teatre (MAE)
Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona

Accés a compra, registre i subscripcions es troba tancat.

AVÍS

La llibreria de l'Av. Diagonal romandrà tancada fins a nou avís.

Podeu fer encàrrecs i us enviarem els llibres quan obrim la Llibreria.
Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat