Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Publicacions Diputació > Destacats

tornarTornar

Descomptes per Nadal 2019

    Nadal a la Llibreria de la Diputació

 


Des del 9 de desembre al 3 de gener!!!.

I tant si vens a la Llibreria com si compres per internet! Aprofita-ho!

 

SELECCIÓ DE LLIBRES EDITATS PER LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

 SELECCIÓ DE LLIBRES EDITATS PER LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Les Colònies industrials de la Conca de Llobregat: 150 anys d'història

Les Colònies Industrials de la Conca de Llobregat: 150 anys d'història"

Els darrers 150 anys d'història de l'extens territori que va des del naixement del riu Llobregat, a Castellar de n'Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat de Llobregat, han estat marcats pel ritme de transformació i urbanització de les colònies industrials.

 

Josep Puig i Cadafalch i la Mancomunitat de Catalunya

Josep Puig i Cadafalch i la Mancomunitat de Catalunya

Josep Puig i Cadafalch, figura polièdrica, arquitecte i urbanista, arqueòleg i historiador de l'art, intel·lectual i polític, va ser un dels fundadors de la Lliga Regionalista i un dels principals col·laboradors d'Enric Prat de la Riba quan aquest era al capdavant de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1917)

 

 

 

Enric Prat de la Riba (1870-1917). Home de pensament, d'acció i de govern

Enric Prat de la Riba (1870-1917). Home de pensament, d'acció i de govern

Quin van ser el seu projecte polític? Per què es diu que va ser un dels pares d'aquest moviment? En què es basava la modernitat de l'instrument que va crear? Quin va ser l'esperit de la Mancomunitat?

 

 

 

Memòria d'una determinació : 40è aniversari del retorn a Catalunya del president Josep Tarradellas

Memòria d'una determinació : 40è aniversari del retorn a Catalunya del president Josep Tarradellas

El retorn a Catalunya del President Tarradellas i el restabliment de la Generalitat i del seu autogovern van ser un fet polític únic, excepcional, que va marcar i va condicionar la vida del nostre país. Com destaca un dels autors d'aquestes pàgines, aquest va ser l'acte polític més important de la segona meitat del segle XX a Catalunya. 

 

 

 

 

Gran bosc de paraules, un

Un gran bosc de paraules

És una antologia amb clau aforística de l'obra poètica de Miquel Martí i Pol. Es tracta d'una selecció de fragments que configura una visió formulada d'una manera intencionadament sintètica, de la vida, la mort, l'amor, l'amistat o el pas del temps.

 

 

 

Joies dels nostres museus, les: Art en els museus locals de la província de Barcelona

Les joies dels nostres museus. Art en els museus locals de la província de Barcelona

 

Mostra representativa de les col·leccions d'art aplegades als museus de la Xarxa de Museus Locals, que constitueix un magnífic resum de la creativitat i de la passió per la cultura. 

 

 

 

Palau Guell, el: Una obra mestra d'Antoni Gaudi

El Palau Güell. Una obra mestra d'Antoni Gaudí 

El Palau Güell va constituir una veritable fita que va trencar amb l'academicisme classicista imperant i obrí una nova via d'expressivitat arquitectònica que finalment triomfà al continent.

En català, castellà, anglès i francès

 

 

 

Modernisme a l'entorn de Barcelona

 Modernisme a l'entorn de Barcelona. Arquitectura i paisatge 

El llibre mostra una àmplia varietat de les realitzacions del modernisme a la demarcació de Barcelona. Pretén indicir en el diàleg que aquest corrent estableix amb el seu entorn, amb el paisatge i amb la societat.

Disponible també en castellà 

 

 

 

Eusebi Güell Bacigalupi (1846-1918) Poder, catalanitat, cultura, art. <align=

Eusebi Güell Bacigalupi (1846-1918) Poder, catalanitat, cultura, art.

Aquest llibre ens presenta la figura del mecenes, home de cultura i avançat a la seva època que va ser Eusebi Güell i Bacigalupi i el que va suposar la seva figura per l'art i la història catalana.

 

 

 

Els Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra

Amb aquesta publicació la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Canet de Mar materialitzen el desig inacabat de Marià Serra i Font: la publicació d'un llibre en defensa del Cos de Mossos d'Esquadra. 

 

 

 

 
 ART

Sons d'una nissaga: la música dels Güell

Col·lecció "Palau Güell a fons" 

Aquesta col·lecció pretén difondre els resultats de les recerques realitzades a l'entorn del Palau. Inclou: articles científics, estudis, guies de les col·leccions, catàlegs de les exposicions temporals i ponències. En català, castellà i anglès.

 

 

Santa Cecília de Montserrat. Del segle X a Sean Scully

Santa Cecília de Montserrat. Del segle X a Sean Scully

L'art romànic de Santa Cecília de Montserrat i les obres de l'artista Sean Scully s'ajunten en el nou Espai d'Art. Allà s'integren dins els murs de l'església restaurada i respecten els trets de senzillesa i austeritat dels seus orígens romànics.

 

 

 

 
 TEATRE

 L'Espai en escena

L'Espai en escena

L'espai en escena de Luc Boucris, professor d'Estudis Teatrals a la Universitat de Grenoble, es pot considerar un clàssic de l'escenografia i dels estudis teatrals.

Més llibres de la col·lecció "Escrits Teòrics" de l'Institut del Teatre. 

 

 

La tècnica de Nikolais

La tècnica de la dansa Nikolais/Louis : Una filosofia i un mètode de la dansa moderna. Inclou El gest únic

La tècnica de Nikolais/Louis és una tècnica compositiva. Té implicació amb la totalitat de la persona -física, mental i espiritual-, que és qui ha de dir quina part té més facilitat d'aprendre o quina té més importància.

Més llibres de la col·lecció "Materials Pedagògics" 

 

 

 

Rosa Victòria Gras: dimensió creativa de la llengua

Rosa Victòria Gras: dimensió creativa de la llengua

Rosa Victòria Gras i Perfontan, poeta, dramaturga, traductora, lingüista i professora, ha estat una de les referències pedagògiques principals de l'Institut del Teatre al llarg dels darrers trenta anys.

Més llibres de la col·lecció "Converses". 

 

 

 Tragèdies

Tragèdies 

Les tragèdies completes de Sòfocles amb una nova traducció de Feliu Formosa i Joan Casas l'obra de Sòfocles, el més universal dels autors tràgics grecs, no ha perdut vigència i segueix inspirant interpretacions contemporànies.

Més llibres de la col·lecció "Dramaticles" de l'Institut del Teatre. 

 


 

     
 
SELECCIÓ D'ALTRES  LLIBRES

 Rutes per descobrir Barcelona. Els millors itineraris en cotxe

Rutes per descobrir Barcelona. Els millors itineraris en cotxe

El llibre mostra rutes per moure's i conèixer en cotxe les comarques de Barcelona. A menys de dues hores en cotxe des de Barcelona es pot disfrutar d'un paisatge molt variat. Des de la Costa al prepirineu.

Disponibles també en castellà

 

 

Un barceloní a Beirut

Un Barceloní a Beirut

El periodista Tomàs Alcoverro ha estat corresponsal a Beirut al llarg de molts anys i en aquest llibre plasma les seves vivències i, al mateix temps, el canvi que ha sofert el país,Un testimoni molt il·lustratiu de la història d'aquesta ciutat i del país del Líban en general.

 

 

La Capsa vermella: la guerra civil fotografiada per Antoni Campañà

La Capsa vermella. La guerra civil fotografiada per Antoni Campañà

La troballa d'unes capses amagades ha permès conèixer les fotografies que Antoni Campañà va fer durqant els tres anys de la guerra civil . Es tracta d'un fons desconegut i molt interessant.

 

 

 Petjades del Ter

Petjades del Ter

 

Es tracta d'un llibre que mostra l'itinerari que segueix el riu Ter. Les fotografies són espectaculars i els itineraris són molt interessants d'un paisatge tan proper i, en alguns trams, tan desconegut.

 

 


 

 
 HISTÒRIA

 Terramar

Terramar

El llibre és una edició facsímil de la revista quinzenal Terramar de Sitges . Permet veure i seguir la història local amb tot el detall i des de molts àmbits diferents.

 

 La catedral Sant Pere de Vic

La Catedral Sant Pere de Vic

 

El llibre tracta de la història de la construcció de la Catedral Sant Pere de Vic.

 

 

Enciclopèdia castellera volum 5

Enciclopèdia castellera volum 5

Enciclopèdia molt interessant i completa sobre el món dels castellers, les colles, els castells, les persones, ... El quart volum tracta els aspectes sociològics i antropològics dels castells. El volum cinquè parla de la projecció del fet casteller, a altres tipus de torres humanes del món i al periodisme casteller.

Ceretans. Lacetants

Col·lecció "Històries ibèriques" 

Aquesta col·lecció, del Museu d'Arqueologia de Catalunya, pretén apropar-nos al coneixement dels jaciments ibèrics catalans. 


 

 

 Dames, reines, abadesses: Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval

Dames, reines, abadesses. Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval

 

Dones reals, de carn i ossos, amb virtuts i defectes, amb esperances i ambicions, totes elles relacionades amb el casal de Barcelona. Divuit dones a qui tocà viure en un món hostil. 


 


 

     
 
I NATURA

50 plantes medicinals del Vallès

50 plantes medicinals del Vallès

Les 50 plantes que trobareu en aquest llibre són espècies que gaudeixen d'una llarga tradició com a plantes remeieres. Cadascuna d'elles va ser motiu, entre els anys 2010-2018, d'una trobada botànica al jardí del centre mèdic de Santa Eulàlia de Ronçana per parlar de les seves propietats curatives. 

 

 

Els Bolets de les Masies de Roda

Els Bolets de les Masies de Roda

Aquest llibre pretén descobrir-nos el món dels bolets i ser una guia per als boletaires de tota la vida, pels aficionats, i també, perquè no, per a qui no hi entén gens i s'hi vol iniciar. 

 

 

 

 

 Racons del Montseny amb aigua

Racons del Montseny amb aigua

El llibre mostra els itineraris de fonts i rierols del Montseny accessibles i amb facilitat per arribar-hi.

 

Papallones de Catalunya

Papallones de Cataliunya

Aquest cartell conté totes les papallones que hi ha a la part d'alta muntanya. Hi ha dos cartells més que recullen la Muntanya mitjana i la Terra baixa mediterrània. Amb tot el rigor del Museu de Ciències de Granollers

 

El Jardí de l'Edifici històric de la Universitat de Barcelona

El Jardí de l'Edifici històric de la Universitat de Barcelona

El Jardí de l'Edifici històric de la Universitat de Barcelona conté més de 100 varietats d'arbres i plantes, algunes molt antigues. 

 

 

 


Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat