Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Publicacions Diputació > Detall Fitxa

tornarTornar

Fitxa de la publicació

Factoria d'humor Bruguera

Personatges com Carpanta, Las hermanas Gilda, El reporter Tribulete, Zipi i Zape, Carioco o Mortadelo i Filemón han definit un tipus d'humor que, sortit de les vinyetes, ha estat compartit per diverses generacions de lectors.
Bruguera ha estat una de les primeres indústries culturals del país. Va ser pionera en el descobriment de la cultura de masses, a la qual anaven destinats els seus productes, tant el còmic com la novel·la popular. Com a tal, va fer un paper de primera magnitud en la construcció de l'imaginari espanyol de la postguerra. I específicament en el terreny de l'humor, que li va permetre arribar a sectors socials molt diversos, sense distinció de classe o edat.

Personajes como Carpanta, Las hermanas Gilda, El reportero Tribulete, Zipi y Zape, Carioco o Mortadelo y Filemón han definido un tipo de humor que, salido de las viñetas, ha sido compartido por diversas generaciones de lectores.
Bruguera ha sido una de las primeras indústrias culturales del país. Fue pionera en el descobrimiento de la cultura de masas, a la cual iban destinados sus productos, tanto el cómic como la novela popular. Como tal, hizo un papel de primera magnitud en la construcción del español imaginario de la postguerra. I especificamente en el terreno del humor, que le permitió llegar a diversos sectores sociales, sin distinción de clase o edad.


Podeu consultar aquesta publicació a:
  Topogràfic
Arxiu General de la Diputació de BarcelonaFU-45-60
Biblioteca de Catalunya

Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat