Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Publicacions Diputació > Detall Fitxa

tornarTornar

Fitxa de la publicació

Organització d'àmbit territorial inferior al municipi a Catalunya, l'
Organització d'àmbit territorial inferior al municipi a Catalunya, l'

Comprar paper PVP:10€


Descarregar PDF


Exempcions de pagament

La col·lecció d'estudis posa a l'abast del món local coneixement teòric i empíric per promoure la reflexió i l'anàlisi en temes d'interès per als governs locals.

Existeix un debat cíclic sobre la planta local a Catalunya, en el sentit que tres quartes parts dels 947 municipis del país tenen menys de 5.000 habitants i que la meitat en té menys de 1.00, i sobre les dificultats que aquesta fragmentació municipal comporta en la prestació dels serveis públics locals. La realitat, però, és més complexa, ja que cal tenir en compte l'existència dels barris i de gairebé 4.000 nuclis de població a l'interior dels municipis, veritables comunitats locals dotades en molts casos d'identitat pròpia i de trets socioeconòmics i històrics diferenciats.

Aquest estudi, fruit d'un projecte d'investigació que va rebre un ajut a la recerca en govern local convocat per d'Institut de Ciències Polítiques i Socials i la Diputació de Barcelona, parteix de la voluntat d'evitar idees preconcebudes a l'hora d'abordar de quina manera aquests nuclis o barris d'àmbit territorial inferior al municipi s'ha dotat de certes facultats de decisió i de participació en les polítiques municipals. S'estudien doncs aquí les entitats municipals descentralitzades i altres fórmules alternatives d'organització desconcertada o delegada.


Podeu consultar aquesta publicació a:
  Topogràfic
Arxiu General de la Diputació de BarcelonaBib-24
Biblioteca de Catalunya
Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona

Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat