Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Tota la Llibreria > Detall Fitxa

tornarTornar

Fitxa de la publicació

Univers Patxot: Masia Mariona. Parc Natural del Montseny
Univers Patxot: Masia Mariona. Parc Natural del Montseny

Exhaurit

Rafael Patxot va crear les Fundacions Familiars de Recordança per honorar la memòria de diversos membres de la seva família. Inaugurava així la seva tasca de mecenatge, una de les més importants en la història recent de Catalunya.
A través de la Fundació Concepció Rabell i Cibils, Patxot va dur a terme el projecte del Cançoner Popular de Catalunya, una obra sense precedents sobre la música popular catalana, així com l'Estudi de la Masia Catalana, un extraordinari documental fotogràfic de la Catalunya rural de principis del segle XX.
Com a resposta a la dictadura de Primo de Rivera, el mecenes va fundar la Institució Patxot, sota la qual va aplegar tots els seus projectes. Gràcies a ella, l'Institut d'Estudis Catalans va poder continuar editant en català. La Institució Patxot es va destacar per la seva acció d'abast mundial, sobretot amb la publicació de l'Atlas internacional dels núvols i dels estats del cel, una obra de referència dirigida pel Comitè Meteorològic Internacional.


Podeu consultar aquesta publicació a:
  Topogràfic
Arxiu General de la Diputació de BarcelonaBIB-11
Publicacions relacionades


Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat