Diputació de Barcelona


Menú de primer nivell


Tota la Llibreria > Detall Fitxa

tornarTornar

Fitxa de la publicació

Entre iguals. Guia per a la prevenció del consum d'alcohol en joves en els espais d'oci nocturn (IMPRESSIÓ A DEMANDA)

En l'actualitat, les persones joves solen fer un consum abusiu d'alcohol, en companyia de les seves amistats, en espais públics, i principalment, a les nits del cap de setmana. Aquest patró comporta riscos per a la salut i pot generar problemes de convivència en els espais de festa, la qual cosa fa que sigui necessari una intervenció preventiva estable.

Reduir el consum d'alcohol i minorar-hi els riscos associats suposa un treball continu, basat en la corresponsabilitat entre diferents agents i en diferents àmbits, encaminat a afavorir un ambient on les persones joves puguin gaudir de la festa.

Les intervencions preventives en l'àmbit de l'oci nocturn basades en el model d'intervenció entre iguals són una metodologia que pot contribuir a reduir-ne aquest consum.

En aquest sentit, la guia Entre iguals és una eina que ajuda a implementar i millorar aquestes intervencions, amb l'objectiu de garantir-ne la qualitat i l'adequació en un territori concret.

La guia descriu les fases d'implementació d'aquest tipus d'intervenció i les estratègies per crear una xarxa d'agents de salut, facilita instruments de recerca i avaluació, i proposa objectius i accions orientades a la reducció de riscos del consum d'alcohol o altres drogues.


Publicacions relacionades

Espai usuari

Identificació

Registre

Heu oblidat la contrasenya?


Subscripcions | Encàrrecs

Cercador

Cercador

Cerca avançada


Ajuda | Mapa | Accessibilitat | Avís legal

Diputació de Barcelona. Llibreria. Av. Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) 08008 Barcelona Tel.: 934 022 500 Fax: 934 022 787 a/e: llibreria@diba.cat